UNIUNEA NATIONALA A NOTARILOR PUBLICI DIN ROMANIA


Cautare pe site

R.N.E.

   Notariatul in serviciul cetateanului roman | Organizare | Valoarea adaugata a actului notarial | Noi, Notarii Europei | R.N.E.

Reţeaua Notarială Europeană (RNE) - O reţea notarială de practică juridică


    La întâlnirea de la Marsilia, din 11 Oct. 2006, CNUE (Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeană), organul oficial care reprezintă profesia notarială în Europa, a decis să creeze ENN (Reţeaua Notarială Europeană).

    ENN este un instrument care se ocupă cu cazurile transfrontaliere ale notarilor de drept civil din cadrul celor 21 de organizaţii notariale membre CNUE la care se adaugă un membru observator.

    Scopul ENN este de a ajuta notarii de drept civil care se confruntă cu probleme practice cu element transfrontalier.

    Obiectivul politic este de a facilita integrarea uniunilor notariale europene în Reţeaua juridică Europeană, pentru probleme civile şi comerciale pe termen mediu şi lung.

    Crearea unei zone juridice europene - notariatele au rolul lor!
    Există un număr din ce în ce mai mare de cetăţeni care creează legături cu legături din alte State din motive profesionale sau familiale. Nevoia de consultanţă legală ridicată de mobilitatea intra-europeană se încadrează în spectrul serviciilor notariale.
    Ca notari de drept civil în serviciul familiilor, aceştia trebuie să aibă un rol activ în acest domeniu. Siguranţa legală şi accesul egal la justiţie pentru cetăţenii şi familiile europene sunt esenţiale.

    RNE a fost creat pentru a vă ajuta şi informa notarul european în cazurile transfrontaliere, cum ar fi:
  • o succesiune, înfiinţarea unei societăţi sau un contract de căsătorie cu element transfrontalier în UE;
  • necesitatea şi/sau opţiunea formei autentice;
  • căutarea unor colegi vorbitori de o anumită limbă pentru rezolvarea unui caz;
  • înaintarea unei cereri unui anumit notar de drept civil din ţara de destinaţie.
    Reţeaua de interlocutori a celor 21 de organizaţii notariale ale CNUE permite sprijin imediat pentru notarii europeni de drept civil.
Back pageBack to top