UNIUNEA NATIONALA A NOTARILOR PUBLICI DIN ROMANIA


Cautare pe site

Uniunea Internationala a Notariatului Latin


Uniunea Internationala a Notariatului (UINL) este o organizatie neguvernamentala care reuneste tarile cu un sistem notarial de "tip latin", având ca punct de plecare dreptul romano-germanic. Este constituita în vederea promovarii, coordonarii si dezvoltarii activitatii notariale în domeniul international, cu scopul de a asigura, media si a realiza o cât mai strânsa colaborare între notariatele diferitelor tari, pentru asigurarea unui serviciu de calitate comunitatii. A fost infiintata la 2 octombrie 1948, la Buenos Aires, Argentina, prin initiativa notarului argentinian Jose Adrian Negri. Regrupeaza ansamblul tarilor unde institutia notariala se bucura de autoritate publica. Numara 81 de membri, de pe 4 continente. Cuprinde un Consiliu Permanent care are puteri executive, o Adunare Generala a Notariatelor Membre si numeroase comisii, între care: - Comisii continentale pentru: afaceri africane, afaceri americane, afaceri europene. -Comisii intercontinentale pentru: drepturile omului, deontologie, relatii publice, informatica si tehnologii noi si cooperare notariala internationala.

UINL este reprezentata în cadrul ONU, UNESCO, OMC, FAO, UNIDROIT,MERCOSUR,Conferinta de la Haga, Comisia Comunitatilor Europene, Parlamentul European, Consiliul Europei, Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene etc.

Un numar de aproximativ 40 de notari publici romani s-au inscris ca aderenti individuali la Uniunea Internationala a Notariatului.Scrisoarea domnului Eduardo Gallino, presedintele UINL, adresata domnului Dumitru Viorel Manescu, presedintele UNNPR privind aderarea notarilor publici la UINL si chestionarul de aderare Presedintele UINL pentru legislatura 2014 - 2016 - Daniel Sédar Senghor, Senegal


Back pageBack to top